Veiligheid boven alles

Maak een veilige keuze bij de aankoop van een auto

Dat een auto rijcomfort biedt en mooi oogt, vindt u vast belangrijk bij het uitkiezen van een nieuwe auto. U mag er vanuit gaan dat de auto’s van tegenwoordig in de basis veiligheid bieden. Toch zijn er technische hulpmiddelen die niet altijd tot de standaarduitrusting van een auto behoren, maar die u wel in overweging kunt nemen bij uw aankoop. We hebben de belangrijkste hulpmiddelen op een rij gezet.

ABS
ABS is een antiblokkeersysteem dat ervoor zorgt dat uw auto ook tijdens een noodstop bestuurbaar blijft. Het voorkomt dat de wielen van een voertuig blokkeren wanneer er krachtig wordt geremd, bijvoorbeeld bij een noodstop. Met ABS kunt u ook veilig remmen in een bocht of bij een variërend wegdek. ABS zit tegenwoordig vaak wel in de standaarduitrusting van een nieuwe auto.

ESC
ESC staat voor elektronische stabiliteitscontrole. Dit systeem zorgt ervoor dat de auto stabiel blijft tijdens een noodsituatie. Wanneer ESC signaleert dat de bestuurder de macht over het stuur verliest, bedient ESC automatisch de remmen om het voertuig in de door de bestuurder gewenste richting te helpen sturen.

ESC is een bewezen veiligheidssysteem. Uit internationale studies is gebleken dat ESC ongevallen als gevolg van slippen terugdringt met 25-35%.

Airbags
Een airbag is een luchtzak die in geval van nood snel wordt opgeblazen tot een beschermend kussen. Bij een botsing wordt door de schok de luchtzak automatisch opgeblazen, waardoor de inzittende beschermd wordt tegen letsel. Bij vrijwel elke moderne auto zitten 1 of meerdere airbags. Dit zijn dan de airbags die bij de bestuurderszijde in het stuur en bij de passagierszijde in het dashboard zitten. Verwacht u regelmatig meerdere passagiers te vervoeren, dan is het raadzaam om een auto te kiezen die voorzien is van zijairbags in de portieren, stoelen of hemelbekleding (gordijnairbag).

Zicht rondom
De ene auto heeft meer vrij zicht dan de andere. Let er bij een proefrit dan ook goed op dat u voor uw gevoel voldoende vrij zicht heeft. Ook de grootte van de buitenspiegels en dode hoeken hebben invloed op uw zicht op de weg en uw omgeving.

Ergonomie
Er wordt niet vaak bij stilgestaan dat ergonomie in de auto bijdraagt aan de veiligheid. Wanneer het dashboard een voor u logische indeling heeft en u de radio, navigatie en de airconditioning gemakkelijk kunt bedienen, kunt u uw aandacht beter houden bij het besturen van de auto.

Cruisecontrol
Cruisecontrol is een snelheidsregelaar die dient om de snelheid van een voertuig vast te zetten, zodat u zelf geen gas hoeft te geven. De cruisecontrol wordt uitgeschakeld wanneer u remt of ontkoppelt. Een verdere ontwikkeling is de adaptieve of Intelligent Cruisecontrol, die de afstand tot een eventuele voorligger meet en zo nodig het voertuig vertraagt. De cruisecontrol zorgt ervoor dat u ontspannen kunt rijden en uw aandacht nog beter op de weg kunt houden.

Kreukelzone
Botsveiligheid heeft ook te maken met de stevigheid van de kooiconstructie en de effectiviteit van de kreukelzones. Een kooiconstructie is een constructie voor het beschermen van personen die zich in de kooi bevinden. De kreukelzone is een deel van een (dragende) constructie die voor krachten in een bepaalde richting moedwillig verzwakt is. Deze verschilt per auto en per model en verdient zeker uw aandacht bij de aankoop van een auto.


De collectie van Alphabet Occasions is zorgvuldig samengesteld. Van de teruggekomen leaseauto’s kiezen we wekelijks de best onderhouden auto’s uit, zodat we u kunnen verzekeren van een goede aankoop. Onze adviseurs helpen u graag om de auto te vinden die het beste aan uw behoeften voldoet. Bekijk hier het actuele aanbod online of bezoek één van de Alphabet Occasions showrooms in Breda, Zwolle of Amsterdam.

veiligheid-auto.jpg

Bekijk onze auto's

Alphabet Occasions zoekt mee

Zoekt u een specifieke auto? Wij helpen u graag! Plaats uw zoekopdracht
Sluit

Wij zoeken uw gewenste occasion

Wij helpen u graag bij het zoeken naar een nieuwe occasion

Uw zoekopdracht is succesvol geregistreerd!

Zodra onze auto's voldoen aan uw zoekcriteria ontvangt u deze automatisch in uw inbox. 

Met vriendelijke groet,

Alphabet Occasions