Veelgestelde vragen

De auto’s van Alphabet zijn te allen tijde door de garage volgens fabrieksvoorschrift onderhouden tijdens het leasecontract. Alphabet is één van de weinige leasemaatschappijen die hier bewust voor kiest. De complete onderhoudshistorie en het eventuele schadeverleden van de tweedehands auto zijn inzichtelijk voor jou, hierover hebben wij geen geheimen.

Ja dat is zeker mogelijk. Kies 'proefrit aanvragen' bij de auto of neem direct telefonisch contact op met de desbetreffende vestiging voor meer informatie.

Wij vragen je vriendelijk om hiervoor contact op te nemen met de betreffende vestiging. Wij verplaatsen auto's niet naar andere vestigingen op voorhand.

Nee, wij staan voor transparantie en duidelijkheid. Alphabet Occasions hanteert een duidelijke vaste all-in prijsstelling inclusief BTW voor alle personenauto’s. Deze prijs is inclusief volledige reiniging, afleveringscontrole, 12 maanden wettelijke consumenten garantie via een lokale merkdealer en tenaamstelling van de nieuwe auto. Ook de vrijwaring van de inruilauto wordt kosteloos door ons verzorgd. Auto’s die worden gekocht door een koeriersbedrijf, taxibedrijf, rijschool of verhuurbedrijf zijn volledig uitgesloten van garantie.

Nee, Alphabet geeft maximaal 12 maanden wettelijke consumenten garantie op de auto's die verkocht zijn bij Alphabet Occasions aan een consument.

Ja, wij ruilen jouw auto ook in. Hiervoor moeten wij jouw huidige auto bij één van onze 3 locaties kunnen zien en rijden om tot een juiste inruilwaarde te komen. Deze inruilwaarde geldt dan ook bij alle vestigingen van Alphabet Occasions. De taxatie van jouw auto neemt ongeveer 30 minuten in beslag. De taxatiewaarde is 14 dagen geldig. Neem contact op met een van onze vestigingen om een afspraak in te plannen.

Wij kunnen aan veel wensen tegemoet komen. Hiervoor hebben wij een groot netwerk van bedrijven die aan de kwaliteitseisen van Alphabet voldoen. De verkoopadviseur helpt je hier graag bij zodat nog vóór de aflevering van de auto al je wensen zijn uitgevoerd.

Indien je besluit tot aankoop van een auto over te gaan, zullen wij allereerst een koopovereenkomst opstellen. In deze overeenkomst worden alle gemaakte afspraken vastgelegd zodat hierover geen onduidelijkheden kunnen bestaan. Tevens wordt de eventuele inruil vermeld in de overeenkomst en natuurlijk zijn de garantiebepalingen standaard inbegrepen. De auto wordt vervolgens rijklaar gemaakt volgens afspraak. Wij nemen daarna contact met je op om een afspraak te maken voor de aflevering. Hiervoor hebben we ongeveer 2 tot 3 weken nodig.

Het gereedmaken van de gekochte auto duurt, afhankelijk van de werkzaamheden, ongeveer 2 tot 3 weken na ondertekening van de koopovereenkomst. Wij houden je op de hoogte over de status van de auto en bellen je direct zodra de auto terug is van de garage en we een afspraak kunnen maken voor aflevering.

De betaling dient te zijn bijgeschreven op onze rekening op het moment dat je de auto komt ophalen bij Alphabet Occasions. Tevens is het ook mogelijk de betaling te voldoen middels een pinbetaling tijdens de aflevering van jouw auto. Hiervoor dien je wel je paslimiet te verhogen, Check hiervoor tijdig op de site van jouw eigen bank. Met een creditcard of met contant geld betalen is helaas niet mogelijk.

Ja, wij werken samen met Alphera Financial Services (www.alphera.nl). Alphera Financial Services is, net als Alphabet, 100% onderdeel van de BMW Group. De verkoper kan tijdens het gesprek bij de aankoop van de auto vrijblijvend een offerte maken. Je kunt uiteraard ook zelf rechtstreeks contact opnemen met Alphera, op telefoonnummer: 070-41 47 560 of E-mail: csc@alphera.nl. Alphera kan dan ook voor jou een offerte maken en de verdere afhandeling verzorgen.

Ja, alle door ons aangeboden auto’s zijn BTW auto’s. De vermelde verkoopprijzen voor onze personenwagens zijn inclusief 21% BTW en inclusief BPM. De verkoopadviseur kan voor je het BTW bedrag berekenen met behulp van de volgende site: https://www.vwe.nl/bpm-calculator-doorverkoop

Nee, wij weten helaas niet van te voren wat er binnen gaat komen. Wekelijks wordt het aanbod aangevuld met ongeveer 40 tot 60 nieuwe occasions. Dagelijks worden de nieuw binnen gekomen auto’s op onze website aangevuld. Wel bestaat de mogelijkheid om een zoekopdracht te plaatsen op onze website. Je krijgt dan automatisch een bericht indien de gewenste auto is binnengekomen bij Alphabet Occasions en op onze website staat.

Indien je onverhoopt aanspraak moet maken op de wettelijke garantie, moet je altijd eerst melding maken bij onze garantieafdeling, je kunt een melding sturen naar het volgende e-mailadres: autogarantiepas@alphabet.com. Geef hierbij aan wat de het probleem is, inclusief het kenteken van de auto. Nadat je een melding hebt gemaakt, mag je zelf een afspraak maken met een officiële merkdealer naar keuze in Nederland. De merkdealer verrekent de reparatie rechtstreeks met Alphabet. Je hoeft de reparatiekosten nooit vooruit te betalen aan de dealer.

Wij zijn bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Maak een afspraak bij een van onze vestigingen voor een bezoek en/of proefrit. Onze online showroom is 24/7 geopend!

Ja, maar alle prijzen op de website zijn al inclusief 21% BTW. Zakelijke klanten kunnen de BTW later bij de belastingdienst zelf terugvragen.

Al onze auto’s worden afgeleverd met minimaal een kwart tank aan brandstof. 100% Elektrische auto's en Plug-in Hybrides worden voor aflevering opgeladen.

Ben je een particulier en koop je een volledig elektrische personenauto? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Voor een gebruikte auto die u koopt, kunt u € 2.000 subsidie aanvragen*. Dit kan alleen met een koopovereenkomst die u afsluit op of na 1 januari 2023. *Cataloguswaarde maximaal €45.000,- De voorwaarden over de SEPP 2023 kun je vinden op de website: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/sepp *Alphabet is niet verantwoordelijk of aansprakelijk te stellen voor eventuele wijzigingen in de SEPP regeling. (Update 3-1-2023)

Bekijk ons aanbod

Vind eenvoudig de auto die bij jou past Bekijk alle occasions