Veelgestelde vragen

De auto’s van Alphabet zijn te allen tijde door de merkdealer volgens fabrieksvoorschrift onderhouden tijdens het leasecontract. Alphabet is één van de weinige leasemaatschappijen die hier bewust voor kiest. De complete onderhoudshistorie en het eventuele schadeverleden van de tweedehands auto zijn inzichtelijk voor u, hierover hebben wij geen geheimen.

Ja dat is zeker mogelijk. Kies proefrit aanvragen bij de auto of neem contact op met de desbetreffende vestiging voor meer informatie.

Nee, wij staan voor transparantie en duidelijkheid. Alphabet Occasions hanteert een duidelijke prijsstelling inclusief BTW (voor personenauto’s). Deze prijs is inclusief volledige reiniging, afleveringscontrole bij de merkdealer, 6 maanden/maximaal 15.000 kilometer garantie bij uw lokale merkdealer en tenaamstelling van uw nieuwe auto. Ook de vrijwaring van uw inruilauto wordt kosteloos door ons verzorgd. Auto’s die worden ingezet voor koeriersdiensten of die als taxi, lesauto of huurauto fungeren zijn uitgesloten van garantie.

Ja, u heeft de mogelijkheid om uw garantie te verlengen van 6 naar 12 maanden / maximaal 30.000 km voor € 448,- (inclusief BTW).

Ja, wij ruilen uw auto graag in. Hiervoor moeten wij uw huidige auto bij één van onze locaties kunnen inspecteren om tot een juiste inruilwaarde te komen. Deze inruilwaarde geldt bij alle vestigingen van Alphabet Occasions. De taxatie van uw auto neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Wij kunnen aan al uw wensen tegemoet komen. Hiervoor hebben wij een groot netwerk van bedrijven die aan de kwaliteitseisen van Alphabet voldoen. De verkoopadviseur helpt u hier graag bij zodat nog vóór de aflevering van de auto al uw wensen zijn uitgevoerd.

Indien u besluit tot aankoop van een auto over te gaan, zullen wij allereerst een koopovereenkomst opstellen. In deze overeenkomst worden alle gemaakte afspraken vastgelegd zodat hierover geen onduidelijkheden kunnen bestaan. Tevens wordt uw eventuele inruil vermeld in de overeenkomst en natuurlijk zijn de garantiebepalingen standaard inbegrepen. De auto wordt vervolgens rijklaar gemaakt bij de merkdealer volgens afspraak. Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken voor de aflevering.

Het gereedmaken van uw auto duurt, afhankelijk van de werkzaamheden, ongeveer 2 weken. Wij houden u op de hoogte over de status van de auto en bellen u direct zodra we een afspraak kunnen maken voor aflevering.

Uw betaling dient te zijn bijgeschreven op onze rekening voordat de aflevering van uw auto plaatsvindt. Tevens is het mogelijk uw betaling middels een Pinbetaling tijdens de aflevering van uw auto te voldoen. Bij de meeste banken is het mogelijk om uw Pinlimiet te verhogen, informeer hiervoor bij uw bank. Contante betalingen kunnen wij helaas niet accepteren.

Ja, Alphabet Occasions bemiddelt voor u met Alphera Financial Services (www.alpherafs.nl). Alphera Financial Services is, net als Alphabet, 100% onderdeel van BMW Group. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met Alphera op telefoonnummer: 070-4147560 of E-mail: csc@alphera.nl. Alphera kan voor u een offerte en verdere afhandeling verzorgen.

Ja, alle door ons aangeboden auto’s zijn BTW auto’s. De vermelde verkoopprijzen voor onze personenwagens zijn inclusief 21% BTW en inclusief BPM. De vermelde verkoopprijzen voor onze bedrijfswagens zijn exclusief 21% BTW en exclusief BPM. De verkoopadviseur kan voor u het BTW bedrag berekenen.

Nee, wij weten helaas niet van te voren wat er binnen gaat komen. Wekelijks wordt het aanbod aangevuld met ongeveer 40 tot 60 nieuwe occasions. Dagelijks worden de nieuw binnen gekomen auto’s op onze website aangevuld. Wel bestaat de mogelijkheid om een zoekopdracht te plaatsen op onze website. Wij houden dan voor u in de gaten of de gewenste auto is binnengekomen.

Indien u onverhoopt aanspraak moet maken op onze garantie, kunt u contact opnemen met onze garantieafdeling te bereiken via e-mail: autogarantiepas@alphabet.com of via telefoonnummer (076) - 579 32 23. Nadat u een melding heeft gemaakt, kunt u een afspraak maken met een officiële merkdealer naar keuze. De merkdealer verrekent de reparatie rechtstreeks met Alphabet. U hoeft de reparatiekosten niet vooruit te betalen.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur. Onze online showroom is 24/7 geopend!

Zakelijke klanten kunnen de BTW later bij de belastingdienst terugvragen. Als zakelijke klant kunt u tevens vrijstelling krijgen voor BPM. Indien u een bedrijfswagen aanschaft als particulier dan moet u altijd 21% BTW betalen en ook nog een gedeelte van de BPM betalen, behalve als de auto ouder is dan 5 jaar (60 maanden).

Al onze auto’s worden afgeleverd met minimaal een kwart tank aan brandstof.

Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of u een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen. Wie een nieuwe auto koopt, krijgt € 4.000,- van de staat. Voor de koop van een tweedehands elektrische auto krijgt de consument € 2.000,- terug. De catalogusprijs* (oorspronkelijke nieuwprijs) van de gebruikte elektrische personenauto was op de datum van eerste toelating* niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000. U dient de subsidieaanvraag zelf in te dienen bij de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt echter al voor elektrische personenauto’s die zijn gekocht nadat de regeling op 2 juni 2020 in de Staatscourant is gepubliceerd. De aanvraag indienen gaat met gebruik van uw DigiD. De voorwaarden over de SEPP kunt u vinden op de website: www.rvo.nl

Bekijk ons aanbod

Vind eenvoudig de auto die bij jou past Bekijk alle occasions