Alphabet / veelgestelde vragen


Over Alphabet

Alphabet is één van de vijf grootste internationale aanbieders van fleetmanagement met auto's van alle merken. Het bedrijf is opgericht in 1997 en beheert meer dan 530.000 voertuigen, inclusief 70.000 onderhoudscontracten. Alphabet is aanwezig in 18 landen. Als onderdeel van BMW Group streeft Alphabet naar dezelfde hoge maatstaven voor kwaliteit en processen als de moedermaatschappij. Het hoofdkantoor van Alphabet bevindt zich in München. Voor meer informatie: www.alphabet.com/nl.

 


Over Alphabet Occasions

Alphabet Occasions, voorheen Used Cars Centre, is onderdeel van Alphabet Nederland B.V. De ex-leaseauto's die aan onze strenge criteria voldoen, worden te koop aangeboden in één van onze showrooms. Zo koopt u bij ons de best onderhouden tweedehands auto's van Nederland. Wij verwelkomen u graag om eens een kijkje te komen nemen en een proefrit te maken.


Veelgestelde vragen


Waarom is een tweedehands auto van Alphabet Occasions interessant voor mij?
De auto’s van Alphabet zijn te allen tijde door de merkdealer volgens fabrieksvoorschrift onderhouden tijdens het leasecontract. Alphabet is één van de weinige leasemaatschappijen die hier bewust voor kiest. De complete onderhoudshistorie en eventueel schadeverleden van de tweedehands auto zijn inzichtelijk voor u, hierover hebben wij geen geheimen.


Ik wil graag een proefrit maken, kan dit?
U bent van harte welkom voor het maken van een proefrit in de auto van uw keuze. Uw proefrit vindt plaats op de openbare weg. Wij adviseren u om vooraf kenbaar te maken dat u wilt proefrijden om teleurstellingen te voorkomen. Wellicht wordt er al proefgereden met de auto of is deze zojuist verkocht. Vergeet niet om uw rijbewijs mee te nemen.


Ik heb een tweedehands auto gezien bij een andere vestiging. Kan ik deze bezichtigen of een afspraak voor een proefrit maken bij een vestiging van Alphabet Occasions die voor mij dichterbij ligt?
Helaas, dit is niet mogelijk. Wel kunnen we uitgebreid via ons systeem met u de auto bekijken. Wij vragen u vriendelijk om voor een proefrit/bezichtiging de betreffende vestiging te bezoeken. Indien u vervolgens besluit de auto te kopen, kunnen wij de auto laten afleveren bij de vestiging van uw keuze.


Zijn er nog bijkomende afleveringskosten van toepassing?
Nee, wij staan voor transparantie en duidelijkheid. Alphabet Occasions hanteert een duidelijke prijsstelling inclusief BTW. Deze prijs is inclusief volledige reiniging, afleveringscontrole bij de merkdealer, 6 maanden/maximaal 15.000 kilometer garantie bij uw lokale merkdealer en tenaamstelling van uw nieuwe auto. Ook de vrijwaring van uw inruilauto wordt kosteloos door ons verzorgd.


Is het mogelijk om de garantieperiode te verlengen?
Ja, u heeft de mogelijkheid om uw garantie te verlengen van 6 naar 12 maanden / maximaal 30.000 km voor €348,-.


Ik wil een auto inruilen, kan dat?
Ja, wij ruilen uw auto graag in. Hiervoor moeten wij uw huidige auto bij een van onze locaties kunnen inspecteren om tot een juiste inruilwaarde te komen. Deze inruilwaarde geldt bij alle vestigingen van Alphabet Occasions. De taxatie van uw auto neemt ongeveer 30 minuten in beslag.


Ik wil een accessoire (bijv. een trekhaak) laten monteren, kan dit bij Alphabet Occasions?
Wij kunnen aan al uw wensen tegemoet komen. Hiervoor hebben wij een groot netwerk van bedrijven die aan de kwaliteitseisen van Alphabet voldoen. De verkoopadviseur helpt u hier graag bij zodat nog voor de aflevering van de auto al uw wensen zijn uitgevoerd.


Hoe verloopt het proces als ik besluit een auto te kopen?
Indien u besluit tot aankoop van een auto over te gaan, zullen wij allereerst een koopovereenkomst opstellen. In deze overeenkomst worden alle gemaakte afspraken vastgelegd zodat hierover geen onduidelijkheden kunnen bestaan. Tevens wordt uw eventuele inruil vermeld in de overeenkomst en natuurlijk zijn de garantiebepalingen standaard inbegrepen. De auto wordt vervolgens rijklaar gemaakt bij de merkdealer volgens afspraak. Wij nemen daarna contact met u op om een afspraak te maken voor de aflevering.


Wanneer kan ik mijn auto ophalen?
Het gereedmaken van uw auto duurt afhankelijk van de werkzaamheden ongeveer 1 tot 2 weken.


Hoe kan ik betalen?
Uw betaling dient te zijn bijgeschreven op onze rekening voordat de aflevering van uw auto plaatsvindt. Tevens is het mogelijk uw betaling middels een Pinbetaling tijdens de aflevering van uw auto te voldoen. Bij de meeste banken is het mogelijk om uw Pinlimiet te verhogen, informeer hiervoor bij uw bank. Contante betalingen kunnen wij helaas niet accepteren.


Kan ik de auto financieren bij Alphabet Occasions?
Ja, Alphabet Occasions bemiddelt voor u met Alphera Financial Services (www.alpherafs.nl). Alphera Financial Services is, net als Alphabet, 100% onderdeel van BMW Group. De verkoopadviseur kan de offerte en verdere afhandeling voor u verzorgen.


Is de BTW verrekenbaar?
Ja, alle door ons aangeboden auto’s zijn BTW auto’s. De vermelde verkoopprijzen zijn inclusief BTW. De verkoopadviseur kan voor u het BTW bedrag berekenen.


De auto van mijn keuze staat nu niet op de website, weet Alphabet Occasions welke auto’s er binnen komen?
Nee, wij weten helaas niet van te voren wat er binnen gaat komen. Wekelijks wordt het aanbod aangevuld met ongeveer 40 nieuwe occasions. Iedere woensdagavond worden de nieuw te verwachte auto’s op onze website vermeld. De foto’s van de auto worden toegevoegd als de auto daadwerkelijk in de showroom aanwezig is. Wel bestaat de mogelijkheid om een geautomatiseerde zoekopdracht te plaatsen op onze website. Wij houden dan voor u in de gaten of de gewenste auto is binnengekomen.


Hoe maak ik aanspraak op de garantie?
Indien u onverhoopt aanspraak moet maken op onze garantie, kunt u contact opnemen met onze garantieafdeling binnen Alphabet, te bereiken op telefoonnummer: 076-5793223. Nadat u een melding heeft gemaakt, kunt u een afspraak maken met een officiële merkdealer naar keuze. De dealer neemt dan contact op met de garantieafdeling van Alphabet en zij handelen het samen verder voor u af. De dealer verrekent de reparatie rechtstreeks met Alphabet, u hoeft de reparatiekosten niet vooruit te betalen.


Wat zijn de openingstijden?
Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur


Waar kan ik terecht voor overige vragen?
U kunt contact opnemen met een van onze vestigingen:


Alphabet Occasions Amsterdam: 020-5060320


Alphabet Occasions Breda: 076-5793560


Alphabet Occasions Zwolle: 038-4555570


Of stuur uw vraag per e-mail naar info@alphabetoccasions.nl

Direct contact


Vragen? Of wilt u een proefrit maken?

Bel ons!